Wednesday, September 18, 2013


Vegan Tikka Masala




2 burkar Mock Duck (Finns i asiatiska matbutiker)
1-2 dl sojayoghurt (mild n creamy!)

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 chili
1 msk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander
ca 2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (400g)
25g margarin till stekning
några msk olivolja
2 tsk socker
1 tsk örtsalt
ca 1 msk torkad koriander
spiskummin
cayennepeppar
svartpeppar
malen kummin
1 msk garam masala
ca 1 msk pressad citron

Stek "köttet" i olja med torkad koriander, örtsalt, kummin, spiskummin, cayenne och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Stek den hackade löken i margarin och olivolja till den är gyllene. Ha i hackad vitlök, chili, ingefära, tomatpuré och garam masala. Stek under omrörning ett par minuter.
Häll i krossade tomater, socker, örtsalt och torkad koriander och låt puttra i ca 15 min. Häll sedan i yoghurten och koka upp igen. Sedan i med "köttet" och massa färsk koriander. Smaka av med eventuellt extra kryddor plus citronen. Klart!

No comments:

Post a Comment