Wednesday, February 13, 2013

Rödbetsburgare

 Improviserade ihop en rödbetsburgare. Something like this:

 1 burk kidneybönor
2 rödbetor (råa)
1 liten rödlök
vetemjöl
potatismjöl
ströbröd
sambal oelek
spiskummin
salt
peppar

 Skölj kidneybönor, ge dem en snabb vända med mixerstav så ungefär hälften blir smet. Mosa runt lite med gaffel så de återstående hela bönorna blir en smula mosade.
Riv rödbetor grovt, hacka rödlök fint, blanda i geggan. Ha i vetemjöl (ca 0.5 dl), potatismjöl (ca samma) och ströbröd (ca 1 dl) tills smeten känns fast och går att knåda ihop till hyfsat fasta bollar.
 Krydda med sambal (2-3 tsk), någon tesked spiskummin och massa salt och peppar.
Låt stå i kylen i någon halvtimme så ströbrödet får svälla lite. Stek på medeltemperatur tills burgarna får en krispig yta.

Coleslaw:
 2 rivna morötter
en näve vitkål, strimlad
2 dl äggfri majonäs
ett halvt paket oatly iMat
salt
peppar
en skvätt vinäger
lite cayennepeppar
dijonsenap (ca 1 matsked)

 blanda ihop allt, låt stå i kylen tills kålen har mjuknat ngt! nom away!

No comments:

Post a Comment